Indian restaurant Light of India Rana Deepak
Týdenní menu pro dnešní den:
Rozmanitost indické kuchyně
Pokud se zmíníme o indickém jídle, první obraz, který si vybavíme je, že se skládá z různého koření, které se liší barvou, vůní, ale i chutí. Indické jídlo je skutečně plné koření mnoha typů. Zatím co se zázvor, česnek, kurkuma, červené chilli a kmín přidávají do téměř všech jídel, přidání sušeného červeného chilli, kari listů nebo semen hořčice závisí na samotném stylu přípravy. Profesionalita kuchaře spočívá v přidávání koření, kde ve výsledku musí dokonale ladit množství, chutě i vůně.
Oběd je pro Indy velmi důležitým jídlem dne. Jde o přípravu alespoň 2-3 zeleninových jídel a různých dezertů. Hlavní jídlo se liší oblast od oblasti.
Zelenina je nedílnou součástí indického jídla. Najdete zde širokou škálu vegetariánských jídel, přičemž základními surovinami jsou špenát, brambory, květák, ibišek, zelené fazolky, rajčata a zelený hrášek.
Hovězímu masu se hinduisté vyhýbají z náboženských důvodů. Ani vepřové zde není velmi oblíbené, protože ho Indové považují za nezdravé a nehygienické.
Gift voucher you can buy in restaurant
|






Každá lidská bytost potřebuje jídlo. Jedna z prvních věcí, kterou se v životě učíme je, že musíme jíst, abychom přežili. To, co jíme, závisí hlavně na místě, na kterém žijeme. Určují to různé faktory, jako je zeměpisná poloha, podnebí, kultura, tradice, ale i náboženství. Zatímco vývoj některých kuchyní závisí jen na jednom či dvou z výše uvedených faktorů, indická kuchyně je unikátní, protože kloubí všechny tyto faktory, a přesto je úžasná ve své jednoduchosti.
Indové připisují velký význam snídani, známé jako nashta. Znamená to, že den začíná šálkem čaje nebo kávy. Zatímco nashta v severní Indii je plná zeleniny a tvarohu, v jižní je její součástí chutney a v západní například mléko. 