Indická restaurace Light of IndiaRawat Nandan Singh doporučuje:Dal Tarka (150 g) (indické národní jídlo z čočky)
Týdenní menu pro dnešní den: ![]() Rozmanitost indické kuchyně ![]() Každá lidská bytost potřebuje jídlo. Jedna z prvních věcí, kterou se v životě učíme je, že musíme jíst, abychom přežili. To, co jíme, závisí hlavně na místě, na kterém žijeme. Určují to různé faktory, jako je zeměpisná poloha, podnebí, kultura, tradice, ale i náboženství. Zatímco vývoj některých kuchyní závisí jen na jednom či dvou z výše uvedených faktorů, indická kuchyně je unikátní, protože kloubí všechny tyto faktory, a přesto je úžasná ve své jednoduchosti.
Pokud se zmíníme o indickém jídle, první obraz, který si vybavíme je, že se skládá z různého koření, které se liší barvou, vůní, ale i chutí. Indické jídlo je skutečně plné koření mnoha typů. Zatím co se zázvor, česnek, kurkuma, červené chilli a kmín přidávají do téměř všech jídel, přidání sušeného červeného chilli, kari listů nebo semen hořčice závisí na samotném stylu přípravy. Profesionalita kuchaře spočívá v přidávání koření, kde ve výsledku musí dokonale ladit množství, chutě i vůně.
Nejpoužívanějšími druhy koření v indické kuchyni představují: kari, koriandr, kardamon, kurkuma, šafrán, řecké seno, zázvor, skořice, indický kmín, asafoetida, černá hořčice, garam masala. Základem obyčejného indického jídla je chlebová placka nan nebo rýže. Pokud již hovoříme o rýži nejčastěji se můžeme setkat s rýží Basmati. Dobrou chuť Vám přeje a na Vaši návštěvu se těší indická restaurace Light of India
Dárkové poukázky můžete zakoupit v restauraci Dárkové poukazy v hodnotě 500 a 1000 Kč
|